Hírek, érdekességek

KUMPAN ZÖLD RENDSZÁM

Mostantól még olcsóbb az elektromos robogózás!

Felvillanyozó hír kelt szárnyra a napokban: augusztus 11-én hatályba lépett egy új szabályozás, amely szerint a a kizárólag elektromos hajtású motorkerékpárok is kaphatnak zöld rendszámot. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ilyen járművek után nem kell regisztrációs adót és illetéket fizetni, sőt gépjárműadót sem! Arra gondoltunk, hogy megfejeljük ezt annyival, hogy aki B kategóriás jogsival venne nálunk A1 kategórias Kumpant, annak mi álljuk az A1/B125-ös jogsi megszerzésének költségét!

Az európai elektromos robogógyártásban úttörő, 2010-ben alapított német Kumpan electric éppen idén, az eddigi két, segédmotoros kategóriába tartozó, három akkuval akár 186 km-es hatótávú modellből, a 3kW-os 54 inspire-ből és a 4 kW-os 54 iconic-ból álló kínálatát két A1 kategóriás (rendszámos, két személlyel használható), alapból két akkus modellel egészítette ki. Az 54 impulse 4 kW-os motorjából 70 km/órás végsebesség csikarható ki akár 120 km-es hatótáv mellett, a 7kW-os 54 ignite pedig egészen elképesztő, 100 km/órás végsebességre képes. Ez utóbbiból két azonnal elvihető darab van raktáron, de minden modell ötféle színben, háromféle ülésszínnel bármilyen variációban rendelhető is.

A Kumpan robogói tökéletesen ötvözik az olasz hőskor hangulatát a 21. századi technikával. A német precizitással fejlesztett és kivitelezett modelleket elláttak okostelefon-csatlakozóval, 7 colos érintőképernyővel, ráadásul kulcs nélkül használhatók.
A LED-fényszóróval is elérhető, elöl-hátul tárcsafékes – az 54 impulse és az 54 ignite estében növelt hatásfokú, nagyobb első féktárcsával szerelt kombinált fékrendszerű (CBS).
A Kumpan robogók a modern elektromos közlekedés minden előnyét biztosítják számodra!